Pages

Friday, April 29, 2011

Sonic Gear Evo 7 Pro - Kepuasan telinga

      Salam dan helo buat semua.. Entri kali ni tak de la apa2 sangat.. Cuma nak banyak kan entri dalam blog yang jarang sangat update ni.. Aku nak bagi tau yang aku beli speaker baru.. hahaha.. Speaker jenama Sonic Gear versi Evo 7 Pro..


Aku dah lama giler dah nak beli speaker ni.. Akhirnya aku dapat gak memilikinya.. haha.. Suke giler aku.. Speaker ni aku beli kat Plaza Low Yat kat Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur.. Aku beli kat kedai yang bernama Sri Computers dengan harga RM149.00.. Hobi aku setiap hari kat bilik adalah dengar lagu kuat2.. haha.. Speaker memang memuaskan la bagi aku dari sudut bunyi mahupun rupanya.. Ada 1 speaker yang aku jumpa kat tempat sama, bunyi dia lagi gempak, sistem power dia lagi tinggi iaitu 60 watts, tapi rupa dia tak lawa.. Jadi aku tak beli la yang tu sebab tak stabil rupa ngan bunyi dia.. hehe.. Speaker ni baru 40 watts (RMS) dia punya sistem power.. Siapa2 yang rasa nak beli gak tu ni dia nye specification:

  • Main channel           : 8 watts x 2 (RMS) 4 ohm
  • Subwoofer              : 24 watts (RMS) 4 ohm
  • Total system power : RMS 40 watts
  • Satellite driver          : 2 x 3" + 2 x 1" tweeter
  • Woofer driver          : 4.75"
  • Frequency response : Left & Right speaker 160Hz - 18KHz
                                            Subwoofer 45Hz - 180Hz
  • Input sensitivity         : 450mV
  • S/N                          : >=55dB
  • Separation                : 45dB
  • T.H.D.                      : 1% (1W 1KHz)
  • Control                      : Master volume, treble, bass, mic. volume, and echo
  • 2 x Microphone inputs

Features:
  • High-fidelity sound
  • Excellent Le Frequency Response
  • Built-in amplifier for satellite speakers
  • Animated EQ graphics
  • Great for home audio
  • Perfect computer multimedia system

    1 set Evo 7 Pro

     Layan movie pun best.. hehe
     Mempunyai animated EQ graphics.. cantik mata memandang (walaupun EQ dia tak boleh ubah.. hehe)

    Walaupun kat kotak dia gambar warna putih, tapi aku nak yang warna hitam..


    Sampai sini sahaja entri kali ni.. Harap2 dapat la memberi sedikit informasi..

    6 comments:

    aKhMaL said...

    haha bawak g lab la cmni karok kuat2 pasng lagu kuat2...

    BloG d@n HobI said...

    kt lab dh ade sistem audio.. lg power.. bwk yg ni pngune.. haha

    eddy said...

    A5 lebih sdp sket :)

    BloG d@n HobI said...

    yg ni je yg mampu beli bro buat mse skrg.. hehe

    Sony Ericsson said...

    aslkn speaker ok la 2....

    Muhammad Akram said...

    Mana nak dapatkan cable dr kotak yg besar tu ke sambungan earphone hp/pc? Yg lama putus :(

    Post a Comment